AKS DRIVE DOO Škoda Šabac

ŠKODA VISION RS

ŠKODA VISION RS

ŠKODA VISION RS

11. 9. 2018

ŠKODA VISION RS, novi dinamičan koncept automobil, otkriva dizajn za naredne generacije RS modela i buduće kompaktne automobile.

SPOLJAŠNJOST

Čak i gruba skica otkriva da je suština ovog koncepta vozila je oko aerodinamike. Prednji deo je precizno definisan. Sa svojim tankim svetlima, izgleda veoma dinamično. Zadnjim delom dominira difuzor i krovni spojler. Škoda VISION RS je dugačka 4,356 mm i široka 1.810 milimetara, sa visinom od 1.431 milimetara i međuosovinskim rastojanjem od 2.650 milimetara.

Uključivanjem jasne Motor Racing reference, ovaj automobil prenosi sledeću fazu budućeg dizajna modela performansi RS-a na 117-godišnje ŠKODA motosport tradicije. Kombinacija RS-a je prvi put uvedena 1974.godine za 180 RS i 200 reli RS-sportskih automobila. Nakon uspeha 130 RS, ona je postala poznata širom sveta. Od 2000. godine, počela je proizvodnja više raznih serija ŠKODA modela.

UNUTRAŠNJOST

Izdužena instrument tabla sa karbonskim elementima i simetričnim konturama i rešetkama hladnjaka. Dekor VISION RS modela se sastoji od ručno i posebne obrade kristalnog stakla iz Češke od proizvođača Lasvit . Instrument tabla ima dizajn animacije posebne RS i osvetljen je svetlosnim efektima koji međusobno komuniciraju sa ekranom osetljivim na dodir sa Infotainment sistemom.

Centralna konzola vizije RS u projektovanju prostor-rama sa integrisanim kablom DSG je u potpunosti izrađen od ugljenika. Takođe ima puno dekorativnih elemenata,visok kvalitet materijala za panele vrata i sedišta, ovaj visokotehnološki materijal stvara direktnu vezu sa svetom auto trka, unutrašnjost je u sportskom dizajnu sa Simply Clever idejama;. Pored sportskog izgleda, održivost je drugi ključni element ŠKODA VISION RS modela. Na primer, karbonska vlakna se sastoje od 100% recikliranog poliestera, sa sedištima napravljenih od vegan Alcantara .

ŠKODA dizajn

Dom za ŠKODA Design je vila izgrađena u 1890.godini na obali reke Jizera u oblasti Česana u Mlada Boleslavi. To je deo napredne tehnologije ŠKODA AUTO Centra, koji se preselio u Česanu u 2008. godini i modernizovan je ponovo u 2015 godini. Ovo je mesto gde dominira futuristička tehnologija i tradicija gde se susreću u idiličnom okruženju i generišu veoma posebnu atmosferu pogodnu za kreativan rad. I ovde je glavni dizajner Oliver Stefani zajedno sa 150 zaposlenih iz 26 zemalja, gde razvija ŠKODA dizajnerski jezik budućnostiVila je nekada bila privatna rezidencija tekstilnog proizvođača Franza Hillera. Tokom 19. veka, prvi put smo došli do tekstilnih proizvodnih pogona. Delovi za proizvodnju ŠKODA vozila počeli su sredinom 20. veka.

IU videu, kamera prikazuje Dizajn vilu. Inspirisani istorijskim relijem i modelom ŠKODA 130 RS, dizajner sedi u dvorištu i skicira sportski kompaktni automobil na tabletu, sa preciznim, tečnim linijama i karakterističnim konturama - Škoda VISION RS.

Drugi video pokazuje posmatrača u studiju u Češkoj gradu, nedaleko od Praškog dvorca,Karlovog mosta i Žofin Palasa. Prvi projekti za buduće modele ŠKODA neće biti samo u dizajn studiju u Cesana u Mlada Boleslav, već i u inspirativnom okruženju i atmosferi Praškoj art(umetničkoj) zgradi .


Najnovije vesti

Sve vesti