Upoznajte nove verzije modela Scala i Kamiq

23. srpna 2023

Predstavljene su nove verzije inovativno kompaktnog model Škoda Scala i urbanog SUV modela Škoda Kamiq. Unapređene verzije modela imaju brojne praktične nadogradnje i promenu dizajna koji naglašavaju karakter automobila.

Popularni modeli Škoda Kamiq i Škoda Scala dobili su niz promena, posebno u oblastima dizajna i praktičnosti. Nova Scala još više odiše sportskim dizajnom u poređenju sa originalnom verzijom, dok Kamiq ima još robustniji SUV karakter. Izgled modela Scala je još više inspirisan Vision RS konceptom, dok Kamiq preuzima neke detalje od SUV modela Karoq i Kodiaq.

Rešetka hladnjaka modela Škoda Scala je redizajnirana tako da vertikalna rebra naglašavaju kontrast između sjajnih i mat površina. Kod modela Kamiq takođe su vidljive promene na rešetki hladnjaka, koja sa uspravnim i širim duplim rebrima sa snažnim kontrastom u završnoj obradi automobilu daje još samouvereniji izgled.

Scala i Kamiq imaju LED prednja svetla u standardnom paketu opreme, a kupci sada mogu da izaberu i LED Matrix farove za urbani SUV. Ovi farovi omogućavaju vozaču da zadrži duga svetla tokom noćne vožnje, dok pametna tehnologija sprečava odsjaj drugih učesnika u saobraćaju. Scala je bila prvi Škoda model koji je dobio Škoda natpis na zadnjem delu umesto tradicionalnog logotipa češkog proizvođača automobila. Kod unapređenih verzija oba modela postavljen je novi Škoda natpis koji je nedavno predstavljen kao deo promene korporativnog identiteta brenda.

Širok spektar izbora

Dizajn unapređenih verzija modela Scala i Kamiq inspirisan je i dizajnom električnog SUV modela Enyaq, tako da kupci mogu da biraju između šest dizajn opcija za enterijer. Dostupna su tri nivoa opreme, Essence, Selection i Monte Carlo, sa nizom tradicionalnih sportskih detalja kao što su crni elementi karoserije, sportska sedišta i podesivo ambijentalno LED unutrašnje osvetljenje.

Za Essence paket opreme kupci mogu da izaberu Studio dizajn opciju sa crnim tekstilnim presvlakama. Selection paket opreme u ponudi ima četiri dizajna enterijera. Loft varijanta uključuje sive presvlake za sedišta i dekorativne elemente, dok Lodge verzija koristi Suedia materijal sa dekorativnim elementima u bakarnoj boji. Suite verzija ima kožna sedišta i hromirane dekorativne elemente, dok Dinamic verzija ima presvlake u kombinaciji tekstil i Suedia. Kod Monte Carlo verzije ističu se Carbon kožne presvlake. Češki proizvođač automobila koristi održivije materijale za oba modela.

Škoda Kamiq

Scala i Kamiq nastavljaju da koriste oprobane i testirane TSI jedinice koje štede gorivo sa izlaznim snagama u rasponu od 70 do 110 kW. U unutrašnjosti automobila ističe se unapređena digitalna tehnologija sa digitalnom instrument tablom u standardnim paketu opreme i opcioni Virtual Cockpit od 10,25 inča. Infotainment ekran ima dijagonalu od 8,25 inča ili opciono 9,2 inča, a kontrolna tabla klima uređaja je redizajnirana sa novim rotirajućim mehaničkim komandama.

Škoda Scala

Moderni sistemi bezbednosti i pomoći ili funkcije za povezivanja deo su standardnog paketa. Takođe, oba modela imaju čitav niz Simply Clever funkcija, uključujući neke koje se po prvi put pojavljuj u segmentima modela, a kod oba model kao opcija dostupna su peta vrata sa električnim upravljanjem sa virtuelnom pedalom za lako otvaranje prtljažnika bez upotrebe ruku.

©2024 AKS Drive