Skoda E Mobility

ŠKODA E-MOBILNOST

Mi u Škodi, nismo zadovoljni ukoliko nas pokreće energija koja nije pod kontrolom - tu počinje priča o elektromobilnosti. Kada Vas pokreću ideje, tada se krećete samo napred. Kreiramo dostupan eMobility ekosistem koji Vam omogućava ono najvažnije — da se napunite pozitivnom energijom i smislom.

Punjenje

Punjenje električnog automobila biće prirodno kao i punjenje telefona.

VISION

Dinamični model VISION iV je sledeći korak ka elektromobilnosti.

MODELI

Odlučno idemo ka eMobility sistemu i učestvujemo u revoluciji koriščenja obnovljive energije. Do kraja 2022. godine ŠKODA će u ponudi imati 10 električnih modela — šest će biti kompletno električna vozila rame uz rame sa četiri hibrida. Evo kratkog uvida u ono šta nas očekuje.

TEHNOLOGIJA BATERIJA

Naša električna vozila ŠKODA će biti opremljena najsavremenijim Li-ion baterijama koje su najefikasnije i najsigurnije. Poseban Battery Management System osigurava optimalne performanse i hiljade ciklusa punjenja.

Skoda E Mobility

Da li će baterije zauzimati dosta prostora u vozilima ŠKODA?

Kod obe verzije pogona Plug-in Hybrid EVs (PHEV) i Battery EVs (BEV), baterije su integrisane da zauzimaju minimalno prostora. Baterije za hibridna vozila (PHEV) zauzimaće prostor rezervoara za gorivo i neće uticati na komfor putnika. U slučaju kompletno električnoh modela, situacija još bolja. Naši BEV modeli će imati baterije integrisane u šasiju, što otvara mogućnost da se prednji deo vozila pretvori u prednji prtljažnik.

Da li se EV baterije mogu reciklirati?

Reciklaža baterija je krucijalna u našoj industriji. Sada je reciklaža Li-ion baterija relativno skupa. Kako se elektromobilnost bude širila, proizvodnja baterija će rasti, zahtev za sirovinama će pojeftiniti i poboljšati metode reciklaže.

Da li postoji mogućnost korišćenja polovnih baterija?

I kada baterija dosegne svoje limite, reciklaža još uvek nije jedina opcija. Ove baterije se mogu prepraviti u skladišta energije tako da će im se uputrebna vrednost znatno produžiti. Drugim rečima, udahnućemo drugi život našim baterijama.

BUDUĆNOST TRANSPORTA

Da li ste spremni za još informacija? Saznajte šta nas čeka u budućnosti prevoza u odeljku ŠKODA Storyboard.

Skoda E Mobility

Budućnost elektromobilnosti

Električni pogon nije tako nov. Iznenadićete se koliko je ideja stara.

Skoda E Mobility

Kako radi elektro motor? 10 pitanja i odgovora

Na kom principu rade električna vozila? Po čemu se razlikuju od vozila sa klasičnim motorima? Koliko su pouzdana? Stručnjaci ŠKODE će odgovoriti na sva Vaša pitanja.

Skoda E Mobility

Pet nivoa autonomne vožnje

Autonomna vožnja. Dve reči koje su sinonimi za budućnost transporta. Ali šta to stvarno znači?